Reklama:
Pomarańcza
|
02-21-2012, 06:09 PM
|
|||
|
|||
Pomarańcza
debiutancki album zespołu, wydany 29 stycznia 2001 roku. 22 maja 2006 ukazała się reedycja albumu.
"Hahahaczyk (Dyskoteka gra)" – 2:46 "Espania (Jem pomarańcze)" – 3:00 "Droga długa jest" – 3:58 "Spokój, wielki spokój" – 1:40 "Łyżeczka" – 3:55 "Nie same dźwięki złe" – 4:00 "Jak zioła" – 4:37 "Lubię mówić z Tobą" – 5:34 "O dziewiątce" – 4:04 "Pomarańczowa mantra" – 4:23 "Kątem plujący" – 3:48 "Czas dogania nas" – 2:44 "Okciuk" – 4:29 "Dzwon ciszy" – 4:37 "Nuta o ptakach" (do słów wiersza Kazimierza Wierzyńskiego) – 3:21 "Pa pa pa..." – 4:16 Jak oceniacie debiutancki album grupy? Który utwór lubicie najbardziej, a który najmniej? śpiewam i tańczę i jem pomarańcze!. Łóżko Stefan - Łóżka metalowe Warszawa. |
|||
02-21-2012, 09:33 PM
|
|||
|
|||
RE: Pomarańcza
rewelacja! startując z tak dobrym albumem nie da się chyba przegrać tej gry już na starcie bardzo dobra płyta, z całą pewnością moja ulubiona, co wcale nie znaczy, że po tym sukcesie odpuścili sobie i poszli po równi pochyłej w dół, co to to nie
spokój, wielki spokój
Czas, na reklamę... przestrzeń między łzami w oku... |
|||
03-04-2012, 08:13 AM
|
|||
|
|||
"Hahahaczyk"
W ogóle cały album niesamowity, jak na pierwsze dokonanie zespołu to naprawdę, naprawdę bardzo dobrze wyszło. Jak można na małych piórach. seo monitoring pozycji dla firm! Latać tak bardzo wysoko ? |
|||
03-22-2012, 12:55 AM
|
|||
|
|||
płyta trzyma poziom czy tam pion Bardzo ją lubię i do niej wracam co kilka dni, bo jakoś mnie nastraja dobrze do świata.
Muzyka dziurawi niebo - Charles Baudelaire tylna belka peugeot 206 |
|||
03-22-2012, 10:30 PM
|
|||
|
|||
Najbardziej lubię "Nutę o ptakach". To był chyba pierwszy utwór studyjny, który usłyszałem po koncercie i jakoś mi się wkręcił. Pewnie przez tekst, no ale ten raczej nie jest zasługą zespołu
Kiedy zaczynasz wątpić w życie, zjedz chleb ze smalcem - Paulo Coelho Polecam http://www.ranking-suplementy.pl, które tabletki użyć. |
|||
03-23-2012, 01:50 AM
|
|||
|
|||
Również bardzo lubię ten album (a którego ja NIE lubię, haha), a jak na debiut to w ogóle, nic tylko w piórka obrastać panowie powinni
|
|||
03-23-2012, 04:41 PM
|
|||
|
|||
W sumie ciężko się nie domyśleć, że to moja ulubiona płyta. Od niej się zaczęło, ona mi towarzyszy cały ten czas i na niej się skończy
śpiewam i tańczę i jem pomarańcze!. Łóżko Stefan - Łóżka metalowe Warszawa. |
|||
03-23-2012, 08:11 PM
|
|||
|
|||
Co tu dużo mówić Moim zdaniem najlepszy album jaki kiedykolwiek ujrzał światło dzienne Chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że to bardzo subiektywne Moim zdaniem to najlepszy krążek w dyskografii Akuratu
|
|||
03-24-2012, 01:32 PM
|
|||
|
|||
Również najbardziej lubię ten album, swego czasu trochę mi zelżała fascynacja nim i słuchałam wtedy bardzo Optymistyki, ale później się przeprosiłam znowu jednak z Pomarańczą
|
|||
03-28-2012, 08:45 AM
|
|||
|
|||
Pomarańcza jest moim ulubionym albumem. Jeszcze byłam dzieckiem jak go słuchałam i został ogromny sentyment
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polecamy: