Forum Akurat
Obecny skład - Wersja do druku

+- Forum Akurat (http://www.forum-akurat.pl)
+-- Dział: O Akurat (/forum-1.html)
+--- Dział: Muzycy (/forum-2.html)
+--- Wątek: Obecny skład (/thread-9.html)

Strony: 1 2 3

Obecny skład - Osara - 02-21-2012 09:16 PM

W obecnym składzie Akuratów grają i śpiewają:
Piotr Wróbel – gitara, wokal, teksty
Wojciech "Yellow" Żółty – gitara, wokal, teksty
Ireneusz Wojnar – gitara basowa
Przemysław Zwias – saksofon, flet
Bartek "Barthezz" Pawlus – perkusja

Co sądzicie o obecnym składzie? Kogoś cenicie szczególnie, a może kogoś brakuje?

RE: Obecny skład - pomarańcza - 02-24-2012 12:48 PM

Tutaj też napiszę, że brak mi Kłaptocza. Nie mogę przeboleć jego odejścia, naprawdę. Za to bardzo cenię sobie pana z saksofonem, ale dopiero z tego tematu dowiedziałam się, jak ma na imię Duży uśmiech

RE: Obecny skład - Osara - 03-02-2012 04:21 PM

Też mi tęskno za Kłaptoczem, nie powiem, że nie. Ale mimo to nowy wokal również mi odpowiada, nie skreślam ich z powodu zmiany wokalisty Uśmiech

RE: Obecny skład - Giano - 03-03-2012 09:18 PM

To dobrze bo wiele osób tak robi to mi trochę przypomina sytuacje z Ryśkiem Rydlem tyle osób mówi że po Dzem skonczył się po smierci Ryśka a to tak na prawde tylko jeden członek tego zespołu oczywiście był wybitny to nie ulega wątpliwości ale zespół nie konczy sie na jednej osobie

RE: Obecny skład - Andzia - 03-03-2012 09:24 PM

Trafne porównanie z tym Ryśkiem. Faktycznie mi jak wszystkim brakuje Kłaptocza ale bez przesady... I chociaż Kłopocz był świetny w interpretowaniu tekstów i zarażał publiczność emocjami to jeszcze nie wszsytko by zespół odniósł sukces trzeba pamiętać o tym ile roboty odwala się przy pisaniu samej muzyki i ile trzeba ćwiczyć żeby się razem zgrać

RE: Obecny skład - Giano - 03-03-2012 09:30 PM

Święte słowa z tym zgraniem mało kto dziś zwraca uwagę na muzykę w sensie ścieżkę instrumentalną większość ludzi zatrzymuje swoją uwagę na wokaliście i słowach piosenki

RE: Obecny skład - Andzia - 03-03-2012 09:34 PM

I być może to własnie dało początek masowym żalą za po odejściu Kłaptocza. Z resztą w obecnym świecie realia są takie że zespół otacza chmara pseudo fanów którzy przychodza pod scene zrobić sobie zdjęcie i ewentualnie opisać na blogu jaki to wspaniały jest WOKALISTA.

RE: Obecny skład - Giano - 03-03-2012 09:36 PM

True story bro. To straszne ale doświadczenie uczy mnie że mało kto w dzisiejszych czasach idzie na koncert posłuchać muzyki w większości idzie się po to by lansować się jako JAKAŚ POSTAĆ KTÓRA ZNA SIĘ NA MUZYCE

RE: Obecny skład - Maniek - 03-04-2012 07:57 AM

A ja uważam że Dżem się skończył po śmierci Ryśka, teraz to już zarabianie tylko na jego śmierci w dalszym ciągu. Tak samo czym są Doorsi bez Morrisona albo Nirvana bez Kobaina, jak to już ktoś gdzieś napisał... Niestety ale zmiana lidera zespołu praktycznie zawsze jest na minus.

RE: Obecny skład - Andzia - 03-04-2012 08:33 AM

Pierwsza rzecz że wokalista to nie zawsze jest lider a 2 że wszyscy rozpamiętują Ryśka tak jakby to on sam pisał komponował grał śpiewał i jeszcze załatwiał koncerty. To był człowiek jak każdy inny z problemami często był za ćpany na koncertach często przez niego nie odbywały się próby mało kto o tym wie ale kilka razy Dzem wiecej przez niego stracił niż zyskał.(podkreślam wiele razy nie znaczy że wszystko i nie znaczy że nie doceniam tego co Rydel sobą dodał)