Wasza pierwsza styczność z Akurat - Wersja do druku +- Forum Akurat (http://www.forum-akurat.pl) +-- Dział: Pozostałe (/forum-6.html) +--- Dział: Oczami Fana (/forum-7.html) +--- Wątek: Wasza pierwsza styczność z Akurat (/thread-14.html) Strony: 1 2 |
Wasza pierwsza styczność z Akurat - Osara - 02-21-2012 09:22 PM Pamiętacie, kiedy i gdzie pierwszy raz usłyszeliście jakiś utwór Akurat? A pamiętacie, jaki to był utwór? Co pomyśleliście sobie wtedy, jakie wrażenie na was wywarli? Czy to była miłość od pierwszego wejrzenia, czy raczej po dłuższym 'przegryzieniu się' z twórczością stwierdziliście, że to jest to? RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - pomarańcza - 02-24-2012 12:16 PM Miłość od pierwszego przesłuchania z "Jem pomarańcze", jako żem wielką fanką owoców cytrusowych i po prostu nie mieściło mi się w głowie, że ktoś napisał o tym piosenkę - w dodatku taką fajną, miłą, skoczną... ^^ A później to już z górki RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - Osara - 03-02-2012 05:05 PM Nie mam pojęcia od jakiego kawałka się zaczęło... Wiem, że puścił mi ich mój były chłopak, ale co to konkretnie było? Nie mam pojęcia... A było to jakieś mniej więcej 3 lata temu I tak, miłość od pierwszego przesłuchania RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - Maniek - 03-04-2012 07:53 AM Ja jako pierwszy kawałek słyszałem "Fantasmagorie", jakoś świeżo po wydaniu tego albumu. Spodobał mi się rytm i tekst, więc czym prędzej zapoznałem się z resztą twórczości, przemyconą na pendrive od kumpla z klasy z gimnazjum RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - Giano - 03-04-2012 08:40 AM W zasadzie nie wiem gdzie to było dokładnie może w Pszowie może we Wrocławiu a może na Winter Rege pamiętam tylko że nie znałem jeszcze żadnej piosenki tego zespołu i wywarł na mnie ogromne wrażenie a po tym jak wykonali "zioła" byłem tak zasłuchany że zapamiętałem prawie cały utwór RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - Krecikowa - 03-05-2012 04:40 PM Pierwszy ich kawałek to była "wiej-ska", moja młodsza (!!!) siostra podśpiewywała to po powrocie z przedszkola (!!!!!). Tak mnie to zafrapowało, że aż sprawdziłam, co to jest to, "pośły ośły, sienatooooryyyy" RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - trembacz - 03-09-2012 09:03 PM Nie pamiętam, która piosenka była pierwsza, ale pamiętam, że kiedy tylko usłyszałem głos Tomka Kłaptocza - padłem (z wrażenia oczywiście). Potem, to już poszło samo RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - flores33 - 03-09-2012 09:27 PM Przypadkiem zasłyszane na imprezie urodzinowej kumpla i tak się zaczęło, a piosenki z pierwszych 3 płyt znam chyba na pamięć RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - Kiloo - 03-22-2012 10:40 PM Jak już gdzieś pisałem, zaczęło się od koncertu. Było fajnie, potem poszukałem w internecie i pojechałem na kolejny koncert i jeszcze kolejny. Długo ich nie słucham, bo tylko rok, ale to jest dobry rok RE: Wasza pierwsza styczność z Akurat - Adamko - 03-23-2012 07:41 PM Moja pierwsza styczność z Akurat to "Espania" Czy, jak kto woli "Jem pomarańcze" Najlepsze jest to, że wychowałem się na tym kawałku Między innymi dlatego czuję wobec niego tak wielki sentyment |